1 Mayıs'ta Taksim'de polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan Dilan Alp'in tedavi gördüğü Bahçelievler Medicalpark Hastanesi, "Boş yerimiz yok, kızınızı ister eve götürün isterseniz başka bir hastaneye götürün" diyerek taburcu etti.

1 Mayıs kutlamalarına katılmak için gittiği Taksim'de polisin attığı gaz bombası kartuşuyla başından ağır yaralanan ve kafatasında kırık oluşan 17 yaşındaki Dilan Alp'in yattığı hastaneden 'yer yok' gerekçesiyle başka bir hastaneye gönderildiği ortaya çıktı.

Dilan Alp'in tedavi görmekte olduğu Bahçelievler Medicalpark Hastenesi'nin baba Ali Ekber Alp'i dün akşam saatlerinde çağırarak, “Kızını taburcu edeceğiz, boş yerimiz yok, kızını ister eve götür istersen başka bir hastaneye dediği” öğrenildi.

Sol gazetesine konuşan Dilan Alp'in babası Ali Ekber Alp, basına yansıyan haberlerin tersine kızının hastaneden alelacele gönderildiğini ve kendisine ‘boş yerimiz yok' denildiğini belirtti.

Kızının tam iyileşmeden yoğun bakımdan hemen çıkarılarak direk taburcu edildiğini söyleyen baba Alp, “Nasıl olur kızım daha tam olarak iyileşmedi, kızımın birkaç gün daha kalmasını istiyorum” dediğini ancak hastane yönetiminin ısrarla “Boş yerimiz yok, ister eve istersen başka bir hastaneye götür” yanıtı verdiğini söyledi.

Hastane yönetiminin, kamuoyunun büyük ilgisini çekmesine rağmen Dilan Alp'in sağlık durumu hakkında bir bilgi vermeden genç kızı taburcu etmesi de dikkatleri çekti.

Baba Ali Ekber Alp'in kızının apar topar taburcu edilmesinin ardından bir süre hastane aradığı ve daha sonra Dilan'ı Bağcılar'da bulunan Özel Işık Tıp Merkezi'ne yatırdığı öğrenildi. Dilan'ın tedavisine burada devam edilecek.

SUÇ DUYURUSU

Dilan Alp'in babası Ali Ekber Alp de dün Vali Mutlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alp, polisin kasıtlı olarak kızını hedef aldığını ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bu olayı meşru göstermeye çalıştığını öne sürerek, "Vali, bir gün bile beklemeden, olayın olduğu gün açıklama yaparak, kızıma iftiralarda bulunmuştur. Yalan, yanlış beyanatlar vermiştir. Bu nedenle vali hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Baba Alp'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Vali Mutlu hakkında, "iftira", "görevini kötüye kullanmak", "suçu, suçluyu övmek" ve "suç işlemeye tahrik etmek"ten soruşturma ve dava açılarak, cezalandırılması istendi.