Diyarbakır Valiliği'nin bu sabah ilan ettiği sokağa çıkma yasağı sonrasında polis ve askerlerin abluka altına aldığı Silvan ilçesinde, 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

DİHA'nın haberine göre, isimleri henüz netleştirilemeyen iki kişinin yanı sıra Konak, Mescit ve Tekel mahallelerinde yoğunlaşan saldırılardan dolayı da 7 kişi yaralandı.

"YARALILARI ALMAYA GİDENLERE ATEŞ AÇILIYOR"

Konak Mahallesi'nde yaşayan mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre, mahallede bulunan Hz. Ömer Cami önünde 6 yaralı bulunuyor. Bu yaralıları almak için cami önüne gitmeye çalışan yurttaşların üzerine ise polis ve askerlerce ateş açıldı.

Yine aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu bir heyet Konak Mahallesi'ne giderek yaralıları almak istedi. Ancak heyetin mahalleye girişleri polislerce engellenerek yaralıları almalarına izin verilmedi.

HAVAN TOPU İLE SALDIRI: BAZI EVLERDE YANGIN ÇIKTI

Öte yandan mahallelere girmek isteyen kolluk güçlerinin mahallelinin direnişi ile karşılaştığı belirtilirken; kolluk birimlerinin mahallelere yönelik havan topu atışlarında bulunduğu bildirildi. Atılan havan toplarının isabet ettiği bazı evlerde yangın çıktığı öğrenildi. Azizoğlu Caddesi'nde bulunan KURDİ-DER binası da yangın çıkan yerlerden biri.