13 Ağustos’ta Siirt’te gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen DİHA muhabiri Engin Eren'den haber alınamıyor.  

4 gündür gözaltında tutulan Eren'in avukatlarıyla görüşmesine de izin verilmediği belirtiyor.  

OHAL kararnamesi gerekçe gösterilerek yapılan engellemeye karşı avukatların yaptığı başvurulara da olumsuz yanıt verildi.  

Bugün emniyete giderek Eren'in elbiselerini teslim eden İHD Siirt Şubesi Başkanı Zana Aksu, 4 gündür avukatların gazeteci Eren ile görüştürülmediğini belirterek, yarın görüşme olabileceğini öğrendiklerini söyledi.  

Uzun süredir özgür basın kurumlarına ve çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklama furyası olduğuna dikkat çeken Aksu, "Bölgede tek hakikati yazan ve gerçekleri yansıtan gazeteciler özgür basın çalışanları olduğu için özel hedeftedir. Gerçekleri saklamadıkları için ya gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor. Özellikle DİHA muhabirlerinin sürekli hedefte olması kabul edilemez bir durumdur" dedi.  

Eren'in gözaltında kötü muamele gördüğüne dair endişeleri olduğunu ifade eden Aksu, yaşanacak tüm işkence ve kötü muamelelere karşı girişimlerini sürdüreceklerini söyledi.  

Aksu, gazetecilerin bu yöntemle gözaltına alınıp gerçekleri aktarmaktan korkutmanın da bir faydası olmadığını dile getirdi.

(Kaynak: DİHA)