Cizre ve Silopi üzerindeki ablukayı kırmak için Cudi Dağı'ndan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçelere ulaşmaya çalışan aralarında HDP milletvekillerin de bulunduğu kitlenin üzerine Hisar Tank Taburu'ndan top atışları yapıldığı iddia edildi.

Şırnak'tan sokağa çıkma yasağına ve halka yönelik saldırılara karşı Cizre'ye doğru yürüyüşe geçen asker ve polisin engellemeleri ve saldırısı sonrası dağların yolunu tutarak yürüyüşlerine Cudi Dağı'ndan yaya olarak devam eden aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu kitleye Hisar Tank Taburu'ndan top atışları yapılıyor.

Silopi'ye bağlı Çağlayan (Şax) ve Hisar (Hewler) köylerinin yakınlarında bulunan Hisar Tank Taburu'ndan atılan top atışları yapılan kitle yürüyüşünü sürdürüyor.

Cudi Dağı'ndan Cizre ve Silopi'ye doğru yol alan sivil halk ile birlikte olan HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Burcu Çelik ve Leyla Birlik, tank taburundan yapılan top atışlarının yanında savaş uçaklarının da olası bir bombardımanıyla da karşı karşıya kalma tehlikelerinin bulunduğunu bildirdi. (DİHA)