Dicle Haber Ajansı, özyönetim ilan edilen bölgelerde sürdürülen operasyonların resmi belgesini yayınladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı askerlere silah kullanma talimatı verirken, "Savcı karşısına çıkmaktan korkmayın" diyerek cezasızlık vaadinde de bulunuluyor.

Belgede silah kullanma talimatının yerine getirilmemesinin ağır sonuçları olacağı tehdidi de yer alıyor.


Bölge illerinde devam eden sıkıyönetim uygulamaları esnasında gerçekleştirilen operasyonlara hazırlığının belgesi ortaya çıktı.

DİHA'da yayınlanan "Kara Kuvvetleri Komutanlığı 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı 3. Tank Tabur Komutanlığı" imzalı ve "84933840-3000-350-15" seri numaralı "Hizmete Özel" ibareli belgede silah kullanmaya ilişkin talimatlar yer aldı.

30 Temmuz 2015 tarihinde gönderilen belgede, askere silah kullanma talimatı verilirken, cezasızlık vaadinde de bulunuluyor. 6 madde yer alan belgede şu ifadeler yer aldı:

1-Askerin silah kullanma yetkileri EK bu gönderilmiştir.

2- Birlik komutanları tüm personeline askerin silah kullanma yetkilerini tekrar tebliğ edecek ve öğretilecektir.

3- Her türlü baskın, sabotaj, taciz ve saldırılara mutlaka ateşle karşılık verileceği tüm personele tebliğ edilecek ve öğretilecektir.

4- Savcının karşısına çıkma korkusu ile silahını kullanmaktan çekinen personelin yapmış olduğu davranışın sonuçlarının çok ağır olabileceği, bu sebeple şehit verebileceğimiz, silahını kullanmayarak devletin milletin bekasını tehlikeye düşüreceği, vatan hainlerinin, teröristlerin ve devlet düşmanlarının kendilerinde daha fazla güç bulacaklarını tüm personeller akıllarından bir an bile çıkarmayacaktır.

5- Hain bir saldırı sonucu tabuta girmek yerine savcının karşısına çıkmanın tercih edileceği tüm personel tarafından benimsenecektir.

6- Emir tüm personele tebliğ edilerek devletimizin zor bir dönemden geçtiği hatırdan çıkarılmayacak veya müteyakkızda bulunulacaktır.