AYDIN’ın Didim İlçesi’ndeki bir apartmanda Alevi iki ailenin evinin kapısı işaretlenip, boyayla ’Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i Yakın’ yazılması endişe yarattı, polis araştırma başlattı.

 

Hisar Mahallesi 2232 Sokak’ta bulunan Artemis Apartmanı’nda Alevi inancındakilerin oturduğu 2 binanın girişine işaret konulup boyayla yazı yazılması endişe yarattı.

 

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi yetkililerinden Hasan Dikçe olayın 6 Mayıs Hıdırellez kutlamalarının öncesinde meydana gelmesinin önemli olduğunu anlatırken, "Didim’de bugüne kadar birçok inanç ve görüş sorunsuz olarak yaşadı. Bu saatten sonra bu tip olayların yaşanması bizleri endişeye sevk ediyor" dedi.

 

Apartmanda oturan 7 ailenin bulunduğunu ve bunlardan sadece ikisinin Alevi kökenli olduğunu belirten Dikçe, "Olayı her kim ya da kimler yapmışsa apartmanda yaşayanları çok iyi biliyor. Ev sahiplerinden birisi zaten şu anda Didim’de değil, yurt dışında yaşıyor, diğer arkadaşımız da Tuncelili. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu tip olaylar Alevilere geçmişte yaşanan kötü olayları hatırlattığı gibi turizm ilçesi olan Didim’e de çok zarar verecektir" diye konuştu.

 

Sevk edilen polisler parmak izi çalışması yaptı. Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, "Apartmanda fazla oturan insan yok, olayı gerçekleştirenlerin apartmanı ve şahısların kökenlerini bilen kişiler olma ihtimali oldukça yüksek. Olayı gerçekleştirenlerin apartmana kolayca girebilecek kişiler olduğu ihtimali üzerinde yoğunlaşıyoruz. Olay yerinden gerekli numuneleri aldık. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 

Didim Cemevi Başkanı Yusuf Doğan da yaptığı açıklama şöyle dedi:

 

“Buna benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Didim Mavişehir Mahallesinde olmuştu. Oradada bir üyemizin evinin kapısına işaretler yapılmıştı. Ve bizi asıl tedirgin eden olay: Mavişehir Mahallesinde kullanılan boya ile Hisar Mahallesindeki boyanın renginin aynı olması.

 

Olay yeri inceleme ekipleri de gerekli incelemeyi yapmıştır. En önemlisi de olay yerinde boya kutusu kapağı bulunmuş ve polis tarafından delil olarak alınmıştır.

 

Biz bu aşamadan sonra etkin bir soruşturma yürütülerek faillerin derhal bulunmasını istiyoruz.”