İstanbul'da DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmaların ardından eylem hazırlığı içerisinde bulundukları ve DHKP-C üyesi oldukları iddia edilenlere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Maltepe ve Kartal'da belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, sorumlu düzeyde bulunduğu iddia edilen 1 kişinin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda; 1 otomatik silah, 1'i kurusıkı 2 tabanca, 2 el bombası, değişik çap ve markalarda 70 fişek, sustalı tabir edilen 1 bıçak, çok sayıda yazılı ve dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar bulunduğu söylendi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulananların, son 7 yılda, iş yerlerine bomba ve molotofkokteyli atılması, silahlı saldırı sonucu bir vatandaşın yaralanması, bir vatandaşın darp edilmesi, korsan gösteri düzenlenmesi ve güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunulması, tehdit yoluyla menfaat temin etmek gibi 21 farklı olaya karışmakla suçlanıyor.

Emniyette işlemleri tamamlanan 14 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.