Dolmabahçe Sarayı girişinde kulübedeki polislere yönelik saldırı girişimini Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üstlendi.

halkinsesitv.com sitesinde "Berkin Elvan'ın katillerini istiyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, saldırı girişiminde bulunan Fırat Ö.'nün DHKP-C'li olduğu belirtilerek, "AKP’nin Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullandığı İstanbul Dolmabahçe sarayına Berkin Elvan’ın katillerini koruyan AKP’den hesap sormak için saat 14.30’da bir savaşçımız tarafından silahlı eylem gerçekleştirilmiştir," denildi.

Açıklamada, "Ne saraylarınız, ne korumalarınız sizi koruyamaz. Sadece tek bir savaşçı gitti, elini kolunu sallaya sallaya saraylarınızın kapısına dayandı. Bir savaşçımız bir damladır. Denizde bir damla, ama o damla denizin tüm özelliklerini taşıyan bir damla. Korkun o bir damladan çünkü o damlaların içinde boğulacaksınız. Özel tasarım zırhlı saraylarınız da sizi kurtaramaz. Berkin'in katillerini istiyoruz! Vereceksiniz!" denildi.

Berkin Elvan'ın katillerinin cezalandırılmasının talep edildiği açıklamada, "Berkin'in katillerini verin. 570 gündür adalet istiyoruz" denildi.

Açıklamada yeni eylemler yapılacağının sinyalleri de verilirken, "Berkin'in katillerini verene kadar tüm saraylarınız, tüm AKP binalarınız hedefimiz olacak," denildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Tüm dünyaya çok açık ilan ediyoruz, halk çocuklarının katillerini koruduğunuz sürece sizin çocuklarınızı da hedef alacağız. Sonra kimse bize babalarının, annelerinin suçununu oğlu kızı çekmemeli demesin. Çekecek! Değil mi ki tüm acılarımızın sorumlusu katilleri koruyor, kolluyorsunuz, o zaman çekeceksiniz. İstifa edin. Aksi takdirde kendi çocuklarınızın katili siz olacaksınız."

Kaynak: Demokrat Haber