İstanbul, İzmir ve Tunceli başta olmak üzere çok sayıda ilde Demokratik Haklar Federasyonu'na (DHF) yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda kurum ve evin basıldığı operasyon kapsamında DHF başkanının da aralarında olduğu 50'yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Demokratik Haklar Federasyonu üyelerine yönelik polis operasyonunda çok sayıda ilde aramalar yapılıyor.

Tunceli'de DHF bürosunda polis arama yaparken, 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DHF'den yapılan açıklamada, gözaltı operasyonunun Tunceli, Ankara, İzmir, İstanbul, Çukurova ve Isparta’da eş zamanlı yaşandığı belirtildi. Polis baskınlarında gözaltı sayısının 50’yi aştığı bildirilirken, çok sayıda ev ve dernek bürosunda aramaların sürdüğü ifade edildi.

Gözaltına alınanlar arasında Dersim Dernekleri Federasyonu ve Dersim Kültür Derneği Başkanı Ali Mükan da bulunuyor.

Gözaltına alınan bazılarının isimleri şöyle:

Ankara: Ahmet Kerim Gültekin, Ertan Sinan Şahin, Selda Turan, Zelal Karataş, Mertcan Önal ve soyadlarını öğrenemediğimiz Sinem ve Eyüp.

Tunceli: Avukat Uğur Yeşiltepe, İbrahim Yolcu, Hasan Doğankulu, Deniz Efecan, Barış Taylak, Zafer Güven, Erbil Gözüaçık, Yıldız Ataş, Zafer Doğan, Yaşar Oğuz, Mustafa Aytaç, Ali Mükan.

İstanbul: Eylem Yıldız, Tekin Yıldız, İsmail Gürbüz, Onur Yeşil.

İzmir: Erol Hanbayat, Halkın Günlüğü Gazetesi İzmir Temsilcisi Deniz Kısmetli, Uğur Tepe, Şenol Akyıldız, Fatma Akgül, Mine Sargın, İsmet Çelik, Binali Yıldız, Murat Karaman, Aslan Sultan, Yeşer Aydın, Başak Öztaş, Evrim Demirpençe, Fevzi Demirpençe.

Isparta: Başar Tür (etha)