Devrimci Yol hareketinin liderlerinden Nasuh Mitap tedavi gördüğü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde hayatını kaybetti

Kırklarelili olan Nasuh Mitap bir süredir kanser ile savaşıyordu. 

Geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alınan Nasuh Mitap’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Nasuh Mitap 6 Kasım Perşembe saat 09.00'da Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden alındıktan sonra hastane yakınındaki Gaziosmanpaşa Adliyesi önündeki alandan Kırklareli'ne uğurlanacak. Saat 10.30'da Kırklareli'ne doğru yola çıkılacak. Mitap 14.30'da yapılacak cenaze töreni ardından Kırklareli Mezarlığında toprağa verilecek.

Nasuh Mitap 12 Eylül döneminde maruz kaldığı ağır işkencelere karşı direniş göstermiş bir isimdi.

Ankara'da 26 Nisan 1989'da, Türkiye'nin en uzun süren davalarından, Ana Dev-Yol Davasının son duruşması yapılmıştı. Karardan önce  Nasuh Mitap’ın son sözleri şöyleydi:

Savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu, Devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. Ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde Devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. Ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum. Sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. İnsanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün Devrimcilere buradan selam ediyorum.” (Demokrat Haber)