İşte ele geçen silahlar:
Beyzbol sopası, sapan, bira şişesi!





Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Beyoğlu'ndaki SDP il binasına düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda, 32 adet beyzbol sopası, 2 adet sapan, 4 bira şişesi ile bir adet zincir ‘ele geçirildi’.

Eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan ve suç aleti olduğu belirtilen malzemeler, emniyette sergilendi.

Sopalardan birinin üzerinde bulunan “Faşizmi döktüğü kanda boğ” yazısının yer aldığı gözlendi.

Emniyet yetkilileri, operasyonun dün gece kendilerine gelen ihbar üzerine başlatıldığını ve ele geçirilen malzemelerin, eylem ve yürüyüşlerde olay çıkarmak amacıyla kullanılmak için hazırlandığı bildirdi.

Yaklaşık 4 saat süren arama sonucunda bazı belge ve dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. Yetkililer, gözaltı işlemi yapılmadığını ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

SABAH BASKIN AKŞAM EYLEM

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri, Taksim'de yaptığı yürüyüşle sabah saatlerinde parti binalarına yönelik polis baskınını protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen SDP üyelerine çok sayıda kurum temsilcisi destek verdi.

Taksim Tramvay Durağı'na yürüyen SDP'liler, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Komplolar sökmedi sökmeyecek" sloganlarını attı.

SDP İstanbul İl Başkanı Barış Satılmış, sabah saatlerinde parti binalarına yönelik polis baskınını hatırlattı. Satılmış, polisin hiçbir parti üyesine ve yöneticisine haber vermeden, kapıyı kırarak içeri girmesine tepki gösterdi.

'AKP HAK, HUKUK TANIMIYOR'

Satılmış, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti, yasal zeminde mücadele edemediği sosyalistlere karşı kirli bir kampanya yürütmektedir. Kürt siyasetçilerine yönelik olarak sürdürülen tutuklama terörüyle birlikte düşünüldüğünde, bu operasyonlar, AKP hükümetinin politik muhalefete tahammül edemediğinin ve hak hukuk tanımadığının göstergesidir."

Satılmış, "Bu tezgaha izin vermeyeceğiz" dedi, sosyalistleri yıldıramayacaklarını sözlerine ekledi.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Ankara İl Örgütü üyeleri de, akşam saatlerinde Yüksel Caddesi'nde açıklama yaparak, bu sabah İstanbul'da yaşana polis baskınına tepki gösterdi.

"AKP'nin komploları devam ediyor. Mücadelemiz engellenemez" yazılı pankart açan SDP üyeleri, sloganlar attı. Ankara İl Başkanı Burcugül Gümüş, "2 gün önce polislerin yönlendirilmesiyle 300 kişilik faşist grup parti binamızı basmaya çalışmış ve il örgütümüz taşlanmıştı" dedi.