Kızıldere'de Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürülmesini protesto ederken Dev-Genç Marşı okuyarak ve slogan atarak suç işledikleri gerekçesiyle 15 kişi hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre aralarında yazar Temel Demirer'in de bulunduğu sanıklara yöneltilen suçlama ise, "THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) örgütünün propagandasını yapmak"...

Savcılık iddianamesinden 'örgütün varlığını sürdürdüğüne' kanıt olarak da 1991-2006 yılları arasında yapılan bazı pankart asma ve yazılama eylemleri gösterildi. THKP-C'nin varlığını sürdürdüğünü öne süren savcılık iddianamesinde, "Şüphelilerin doğrudan doğruya beraber hareket ettikleri, sloganlara katıldıkları, örgütün marşını birlikte söyledikleri, şüphelilerin savunmalarında susma hakkını kullanacaklarını belirttikleri, şüphelilerin taşıdıkları pankartlar, fotoğraflar, okudukları basın bildirisi ve attıkları sloganlar ile THKP-C terör örgütü ve mensuplarını övdükleri anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede ayrıca örgütün Kızıldere'den sonra fiili varlığı sona erse de daha sonra toparlanarak Dev-Yol adıyla faaliyete devam ettiği öne sürüldü.

DEV GENÇ MARŞI

Hey Dev Genç'li / Hey Dev Genç'li / Savaş vakti yaklaştı / Al silahı vur beline / Emperyalizme karşı / Deniz Gezmiş, Mahir Çayan / Devrim için öldüler / Devrimciler ölür ama / Devrimler durmaz sürer