Alevi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Sivas Divriği ve Maraş Pazarcık’ın ardından AKP iktidarının şimdi de Dersim’in Mazgirt İlçesi’ne Mülteci Kampı inşa etme hazırlığında olduğu öne sürüldü.

8 bin nüfuslu ilçede yapılması planlanan 3 bin kişilik kampın bölgenin demografik ve kültürel dokusunu değiştireceğini belirten Dersimliler karara tepkili.

Elçin Yıldıral’ın BirGün’deki haberine göre, kampa dair resmi bir plan henüz açıklanmasa da iddialardan derin endişe duyduklarını kaydeden Mazgirtliler, ilçedeki devlet yetkililerinin köy muhtarlarını arayarak kentinize sahip çıkın dediğini iddia etti.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mültecileri Alevi yerleşim birimlerine yerleştirme planlarına devam ediyor.

Hedef bu sefer de nüfusunun tamamına yakınını Alevilerin oluşturduğu Dersim. 8 bin nüfusa sahip Mazgirt’e 3 bin kişilik mülteci kampı yapılması planlanıyor.

AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca milletvekili çıkaramadığı tek yer olan ve Erdoğan’ın “Tunceli’yi mutlaka istiyorum” dediği kente yapılması öngörülen kamp, kentin demografik ve kültürel yapısını kökten değiştirecek. 2019 yılında Türkiye’de 5 yılını doldurarak vatandaşlık hakkını elde etmiş olan Suriyeli mülteciler oy kullanma hakkı kazanmış olacak.