Dersim Katliamı'nda çok sayıda kişinin uçurumdan atılarak katledildiği yer olan "38 Kayalıkları"nda düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.

Dersim Belediyesi ve Devrimci Güç Birliği bileşenleri tarafından, Dersim katliamı kararının alındığı Dersim Tertelesi'nin 77'nci yılında, katliamda yaşamını yitirenler için Halbori bölgesinde bulunan ve yüzlerce kişinin atılarak katledildiği yer olan "38 Kayalıkları"nda anma etkinliği gerçekleştirdi.

Anmaya Dersim Belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, Dersim eski belediyesi başkanı Edibe Şahin, Erzincan Dersimliler Kültür Derneği üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. "Ma celade xo naskeme","Kerbeladan Dersim 38'e, Maraş'tan Sivas'a unutma" yazılı pankartların açıldığı anmada 1937 yılında idam edilen Seyit Rıza'nın fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı. 

Avukat Barış Yıldırım, toplu mezarların açılmasıyla ilgili verilen "zamanaşımı" kararlarını eleştirerek, " Devlet Dersim 38 soykırımında insanlık vicdanında mahkum olmuştur ve Dersim coğrafyasından silinmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından kayalıklardan atılarak katledilenler için Munzur'a kırmızı karanfiller bırakıldı. Anma katliamda yaşamını yitirenler için yakılan Zazaca ağıtlarla son buldu.