Dersim’de Adliye binası çevresinde çatışma yaşandığı, yoğun silah seslerinin geldiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre çatışma saat 08.00 sıralarında Tunceli Valiliği ile adliye binasının önündeki polis noktasında meydana geldi.

Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve ambulansın sevkedilirken, haberde, çıkan çatışmada bir kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Kemal Özer’in Evrensel’de yer alan haberine göre, Saldırı sırasında yaşanan çatışmada bir kişi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren kişinin kimliğine ulaşılamazken diğer kişinin bölgeden uzaklaştığı belirtildi. Bölgede zırhlı araçlar eşliğinde operasyon devam ediyor.

Olay yerinde polis ve askerlerden ölü ya da yaralı olup olmadığı bilinmezken olay yerine ise alınan yoğun güvenlik önlemlerinden dolayı kimse yaklaştırılmıyor.

SALDIRIYI YAPAN KİŞİNİN DHKP/C ÜYESİ ONUR POLAT

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin DHKP-C üyesi Ümraniye doğumlu, Nazımiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı Onur Polat olduğu öğrenildi.

Adliye binasına saldırı yapan kişinin kimliği açıklandı. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, silahlı ve bombalı saldırı düzenleyen kişinin, DHKP-C’nin dağ kadrosundan Ümraniye doğumlu, Nazımiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı Onur Polat olduğu açıklandı.

Açıklamada, “30.03.2016 günü sabah saat 08.40 sıralarında Valiliğimiz ve Adliye binasına yönelik yapılan silahlı ve bombalı saldırı girişimi, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi sonucu engellenmiş, 10/10/1990 İstanbul Ümraniye doğumlu, Nazımiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı, DHKP/C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.