MİTçi Kozinoğlu'nun, MİT Müsteşarı Fidan hakkında topladığı bilgileri Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'a verdiği iddia ediliyor. Fethullah Gülen'e yakın isimlerin de takipte olduğu iddialar arasında...
 
Kozinoğlu, Fidan'ı da fişlemiş Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ıo. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'yakalama' karan çıkarılan ve MİT Müsteşarlığının 'geri dön' çağnsına rağmen halen yurtdışında bulunan Kaşif Kozinoğlu'nun, MİT Müsteşan Hakan Fidan'ı ve ailesini fişlediği iddia ediliyor.
 
Kozinoğlu'nun evinde yapılan aramalarda, Fidan'm ailesi ve kardeşi Mustafa Fidan'a ait belgeler ele geçirildiği belirtiliyor. Kozinoğlu tarafından hazırlanan belgelerde, Fidan'm kimlerle görüştüğünden aile dostlarına ve ev adresine kadar çok detaylı bilgiler yer aldığı kaydedildi. Kozinoğlu'ndan ele geçirilen dijital belgelerde, Fidan'a ait bazı fotoğraflann da bulunduğu ifade ediliyor.
 
GÜLEN'İN EVİNE YAKIN TAKİP
 
Öte yandan, Kozinoğlu'nun Pensilivania'da Fethullah Gülen ile birlikte kalan iki kişi hakkında bir rapor hazırladığı, bu kişilerin Türkiye'de yaşayan aileleri, yalanlan ve kimlerle irtibatlı olduklanna yönelik bilgilerin yapılan aramalarda ele geçirildiği bildirildi. Soner Yalçın'ın ofisinde yapılan aramalarda bulunan 'Pensilvania' isimli dosyada bu kişilerle birlikte bazı bürokratlann isimlerinin geçtiği de iddialar arasında.
 
FİDAN VE AİLESİNİ İZLEMİŞLER
 
Kozinoğlu'nun, MİTMüsteşan Hakan Fidanla ilgili topladığı bütün bügileri bir rapor halinde, Oda TVnin sahibi Soner Yalçın'a servis ettiği kaydedildi.
 
İddialara göre, bu bilgiler Fidan'm MİT Müsteşan olarak göreve başlamasından kısa bir süre önce hazırlanmış.
 
Fidan'm kardeşi Mustafa Fidan'la ilgili olarak Kozinoğlu tarafından hazırlanan Kaşif Kozinoğlu dosyada Tensilvania ile bağlantılı' şeklinde bir not olduğu öne sürülüyor.
 
ÖZEL EKİP İZLEMİŞ
 
İstanbul ıo.Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında teknik takip karan aldığı Kozinoğlu'nu özel bir ekibin izlediği ve ekibin elde ettiği bilgilerin de gizli tutularak doğrudan mahkemeye gönderildiği belirtiliyor.
 
PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR
 
MİT kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kozinoğlu en geç perşembe günü Türkiye'ye dönerek, savcılığa ifade verecek. Öte yandan MİT Hukuk Müşavirliği'nin soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz ile irtibat halinde olduğu ve bilgi paylaşımında bulunulduğu öğrenildi. Teşkilatın Öz'den aldığı bilgiler doğrultusunda Kozinoğlu ile ilgili yürütülen incelemenin şekillendiği bildirildi.
 
Taraf