Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıkılmak istenen evleri için direnen Derbent halkına "Sizlerle gurur duyuyorum" diyerek seslendi.

İSTANBUL- Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Derbent'te 44 evin yıkılmak istenmesine karşı direnen mahallelilerle görüştü. Şükrü Genç, mahallede yaşayan emekçilere, “Göstermiş olduğunuz dayanışma örneği sorunların çözümünde örnek olacaktır” dedi.

Derbent Dereiçi’ndeki Merkez Camii’nin toplantı salonunda mahalle halkı ile buluşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Büyük bir dayanışma örneği sergileyen sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

Şükrü Genç, sözlerine şöyle devam etti: “Derbent kadınının, çocuğuna ve yuvasına ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gördüm. Onun için özellikle sorununu sonuna kadar takip etme kararlılığı gösteren siz kadınlarımızın önünde, saygıyla eğiliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Derbent halkının kendi mahallesinde yaşamaya devam etmesi için birçok kurumla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Genç, “Biz belediye olarak burada yaşamakta kararlı olan sizlerle kooperatif yetkililerini bir araya getirerek, sizlerin istediği bir çözümün ortaya çıkması için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve en kısa zamanda Derbent tapuyla tanışacak” dedi.

Şükrü Genç, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Hazine’ye ait olan parsellerle ilgili olarak da girişimlerinin sürdüğünü söyledi. Genç, “İnanıyorum ki halkın içinde olduğu bir çözümü hep birlikte yaratacağız ve Derbent, sorunları yıllardır çözülemeyen diğer mahallelere örnek olacaktır ” dedi.

ETHA