Sultan Kılıç / Demokrat Haber Malatya

 

Van depreminden sonra evsiz kalan birçok yurttaşımız, Türkiye’nin değişik illerinde konuk edilmişlerdi. Van depremzedesi çocukların bir bölümü de Malatya Öğretmenevi’nde misafir olarak barındırılmaktaydı. Bu çocukların çalıştırıldıkları iddia edildi.

Malatya Öğretmenevi’nde misafir edilen Vanlı depremzede çocukların Öğretmenevi bünyesinde çalıştırıldığını iddia eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz şunları dile getirdi:

 

“Yaşanan deprem dolayısıyla Van ilinden Başbakan’ın talimatıyla çeşitli illere gönderilen evsiz kalmış, annesiz, babasız kalmış, psikolojikmen çöküntü içerisinde, geleceğimiz olan çocuklarımızı hem güvenceye alınmaları, hem eğitimlerinin ve tedavilerinin yapılması amaçlanmıştır.

 

Malatya Öğretmenevi’nde kalan çocukların çalıştırılması hiçbir ailenin kabul edemeyeceği bir durum. Öğretmenevi ve yönetimi bu çocukları hangi amaçla, hangi hakla çalıştırmaktadır?

 

Sayın Başbakan’ın talimatıyla buraya yerleşen çocuklar Vanlı hemşerilerimizin bizlere emanetidir. Bu emanete böyle mi sahip çıkılmalıdır?

 

İlkokul 3.üncü 4.üncü sınıfta okuyan, bu yaşta kendilerini ömürleri boyunca etkileyecek bir doğal afet yaşamış bu çocuklarımız bu şekilde mi hayata tutunabilecek?

 

Zaten bu çocukların bütün masrafları devlet bütçesinden karşılanmakta. Yapılması gereken, bu çocukların eğitiminin sağlıklı şekilde olması, oyun saatlerinde oyun oynaması, bir çocuğun yaşantısına uygun şekilde burada misafir edilmesidir. Yoksa çocuklara böyle zulüm yapılması kabul edilmez.”