Denizli'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Kocabaş Mahallesi'nde 62 yaşındaki Yaşar K., evinin bahçesine hırsızlık için girdiğini ileri sürdüğü Roman 15 yaşındaki Ali İnci'yi tabancayla vurarak öldürdü.

İnci ailesi ve yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik Roman grup, 2'si Yaşar K.'nın 3'ü de yakınlarına ait 5 evi ateşe verdi. Yaşar K.'nın komşularının da karşılık vermesi üzerine büyüyen olaylarda 2'si jandarma 4 kişi, atılan taşlar ve çıkan arbede sırasında yaralandı. Olaylar, jandarma ve polis tarafından güçlükle yatıştırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Milliyet’teki habere göre olay bugün saat 14.00 sıralarında başladı. Roman genci Ali İnci, mermer atölyesi bulunan Yaşar K.'nın Kocabaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki demirleri iddiaya göre çalmak istedi. İnci'yi evinin bahçesinde gören Yaşar K., içerden tabancasını alıp, havaya iki el ateş etti. İddiaya göre bu uyarıya İnci'nin taş atarak karşılık vermesi üzerine de Yaşar K., tabancasını bir kez daha ateşleyip, Roman genci göğsünden vurdu. Ali İnci, kanlar içinde kalıp, olay yerinde yaşamını yitirdi.

EVLER ATEŞE VERİLDİ

Olayın duyulmasının ardından Ali İnci'nin yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik Romanlardan oluşan grup, Yaşar K.'nın evine yürüdü. Grup içinden yaşları 15- 16 olduğu tahmin edilen kişiler, Yaşar K.'nın aynı avluya bakan biri tek, diğeri iki katlı evine girip, eşyasını pencereden attı. Ardından da benzin dökerek evleri ateşe verdi. Ayrıca Yaşar K.'nın yakınlarına ait 3 ev daha yakıldı.

Bunun üzerine Yaşar K.'nın komşuları ve yakınları da Roman vatandaşlara tepki gösterip, evlerinden aldıkları silahlarla havaya pek çok kez ateş etti. Ardından Roman vatandaşlar ile Yaşar K.'nın komşuları birbirlerine taş atmaya başladı. Çıkan arbedede 2'si jandarma eri 4 kişi yaralandı, çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı.

Olayın büyümesi üzerine Kocabaş Mahallesi'ne çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ancak, ekiplerin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden takviye kuvvet istendi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle olaylar güçlükle bastırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İtfaiye ekipleri ateşe verilen her iki evdeki yangını söndürdü. Evler, kullanılmaz hale geldi.

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız da Kocabaş Mahallesi'ne giderek, olaylar hakkında bilgi aldı.

Honaz'ın Belediye Başkanı Ak Partili Turgut Devecioğlu, "Saat 14.00 sıralarında vatandaşımızın evinin bahçesinde hırsızlık olayı meydana gelmiş. Maalesef bir gencimiz öldü. Olaylar çıktı. Yaşanan arbede var. İki ev yakıldı. Çok sayıda evin camı kırıldı. Olaydan sonra Kocabaş'a gelerek vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ettik. Olaylar Kocabaş'ta yaşayan Roman vatandaşlarımız ile diğer vatandaşlar arasında çıktı" diye konuştu.