Amedspor oyuncusu Deniz Naki, Almanya'da kendisine karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye saatiyle 01.15 civarında Almanya'nın Aechen otobanında aracıyla sehir halindeyken gerçekleştirilen saldırıdan yara almadan kurtulan orta saha hücum oyuncusu Naki, kendisine suikast düzenlemek istendiğini ifade ett.

Hem futbol sahasında, hem saha dışında ırkçı saldırılara maruz bırakılan Naki, "Korkum yok, dik duruşluyuz biz" ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Naki, dün akşam Aachen'dan Köln istikametine doğru aracıyla seyir halindeyken sol taraftan duyduğu bir ses üzerine döndüğünde, silahın ateşini gördüğünü ifade etti.

Naki, kimlerin ateş ettiğini görmediğini söylerken, olayın ardından polisi aradığını ve saldırıyı MİT'in yapmış olabileceğinden şüphelendiğini bildirdi.

TFF Naki'ye ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları iddiasıyla 12 resmi maçtan men ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırmıştı.

Türkiye'de birkaç yıldan bu yana yaşadığı hukuki sorunların altını çizen Almanya doğumlu Naki, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın kısa süre önce, bazı grupların Avrupa'da suikast eylem planı yaptığına dair açıklamaları hatırlattı.

Naki, 9 Ocak 2013 yılında Paris'te PKK kurucularında Sakine Cansız, ve Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in hala soru işaretleriyle kaplı bir suikast sonucu öldürülmelerine de değindi.

Naki, ''Belki de 5 yıl sonra bana suikast düzenlemek istediler. Yapamadılar, yapamayacaklar. Korkum yok, dik duruşluyuz biz'' dedi.

Aachen polisi tarafından yapılan açıklamada ise, savcılığın öldürme teşebbüsü üzerine soruşturma başlattığı belirtildi.

Aachen polisi açıklamasında, ateş açan ya da açanların kimliği ve olayın perde arkasının henüz belirlenmediği bilgisini verdi.

28 yaşındaki futbolcu Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada ise otobanda sağ şeritte seyir halindeyken silah sesleri duyduğunu ve ardından sol şeritte seyreden siyah kombi tipi bir aracın yanından uzaklaştığını ifade etti.

Silah seslerinin ardından hemen aracını sağ şeridin en sonuna çekip, araç içinde eğildiğini aktaran Naki, "ölüm korkusu yaşadım" diyor.

Deniz Naki’nin avukatı Soran Haldi Mızrak ise Alman polisinin ve savcının ırkçı Türk oluşumlar üzerine durduğunu söyledi.

Kaynak: Ahval