CHP eski Milletvekili ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen’in, “Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Meclisi OHAL’i ‘uzatma’ kampanyası başlatıyor.

Kampanya kapsamında “OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler durdurulsun” talebiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde forum, imza kampanyaları, toplantılar ve sokak etkinlikleri düzenlenecek.
 
Ayrıca bu kampanya iktidardan gelebilecek anayasa değişiklikleri, başkanlık referandumu gibi yeni hamlelere karşı mücadeleye evrilebilecek bir yapıda olacak.
 
Kampanyanın startı önümüzdeki günlerde Demokrasi İçin Birlik Meclisi tarafından yapılacak toplantı ile duyurulacak. Bu toplantının ardından kampanya ile bağlantılı olan etkinlikler başlayacak.
 
OHAL’İN KALDIRILMASI İÇİN KAMPANYA
 
Demokrasi İçin Birlik Meclisi’nin 28 Haziran 2016’da yapılan toplantı ile çalışmalarına başladığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Binnaz Toprak, o günden bu yana çeşitli aralıklarla bir araya geldiklerini ve önlerine planlamalar koyduklarını söyledi.
 
Amaçlarının güçlü bir muhalefet oluşturmak olduğunu kaydeden Toprak, yeni bir kampanya başlatacaklarını söyleyerek, “Önümüzde OHAL süreci var, ondan sonra da başkanlık sistemine geçmek için bir referandum meselesi var. Dolayısı ile biz hem OHAL’in hemen kaldırılması, son bulması için başlattık kampanyayı” dedi.

(Kaynak: Dihaber)