Van’ın Gevaş ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan 3 kadın öğrenci, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumdan önce ilçe merkezinde dağıtılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş fotoğrafını alarak çantasına koydu. Daha sonra kaldıkları yurda giden kadınların çantasını arayan güvenlikçiler Demirtaş’ın fotoğraflarını el koyarak, yurt müdürüne teslim etti.

ANF’de yer alan habere göre konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sonunda Yurtlar Kurumu, görüşme gereği dahi duymadığı öğrencilere gönderdiği yazıyla ihraç kararını bildirdi.

Yurttan atılan genç öğrencilerden Şükran Adlı’nın babası Necmeddin Adlı bunun üzerine yurda giderek müdürle görüşmek istedi. Ancak yurtlar kurumu müdürü Adlı ile görüşmeyi reddederek, güvenlikçilerden babanın yurttan uzaklaştırmalarını istedi. Güvenlikçilere direnen Adlı, burada hakaret ve tehditlere maruz kaldı.

Baba adlı bu defa çareyi AK Parti Gevaş İlçe Başkanlığı’na şikayet etmekte buldu ancak “Demirtaş yerine Erdoğan’ın fotoğrafını taşısın” cevabını alınca tamamen çaresiz kaldı. AKP İlçe Başkanına “Biz Demirtaş’ı seviyoruz” diyerek tepki gösteren baba Necmeddin Adlı, “Kızımın geleceğini kararttılar ve bursunu kestiler. Bunun hesabını sormak için yargıya başvuracağım” dedi.