HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP tarafından başlatınaln Vicdan ve Adalet Nöbeti ile ilgili mesaj gönderdi.

HDP’nin Diyarbakır’da Ekin Ceren Parkı’nda devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 5. gününde Demirtaş ve Yüksekdağ'dan destek mesajı geldi. 

Demirtaş mesajında, "Dayanışma ortaya koyması faşizmin geriletilmesi açısından belirleyici olacak" ifadelerini kullanırken; Yüksekdağ da, "Biz içeride, siz dışarıda, zulme ve darbeye karşı bu onur direnişini kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadesini kullandı. 

Demirtaş'ın mesajı şöyle: 

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepinizi içtenlikle kutluyorum. Anlamlı ve önemli bir duruş olarak gördüğümü ifade etmek isterim. Halkımızın da her yerde bu nöbeti sahiplenmesi gerekir.

Sadece Diyarbakır halkının değil; İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin başta olmak üzere tüm halkımızın zulme karşı direniş ortaya koyan bu nöbetle güçlü bir dayanışma ortaya koyması faşizmin geriletilmesi açısından belirleyici olacak. 

Bu vesileyle içeride ve dışarıda direnen bütün arkadaşlarıma ve halkımıza selam ve sevgilerimi iletiyor, mutlaka kazanacağız şiarını paylaşmak istiyorum.

Yüksekdağ'ın mesajı şöyle: 

Kandıra F Tipi’nden tüm seçilmişler, siyasetçiler olarak, başlattığınız Vicdan ve Adalet hareketini selamlıyoruz.            

Toplumsal vicdanın ve adaletin ayaklar altına alındığı bu zulüm düzeninde, toplumsal değerler uğruna mücadele görevi bizlerin omuzlarındadır.

"BİZ İÇERİDE SİZ DIŞARIDA  ZULME KARŞI DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ"

AKP- Saray Devleti'nin darbe ve tek adam rejimiyle bütün hak ve özgürlük alanlarını gasp etme saldırısı, direniş nöbetleriyle, durmadan yürüyen halkların ve haklıların eylemiyle püskürtülebilir. 

Biz içeride, siz dışarıda, zulme ve darbeye karşı bu onur direnişini kararlılıkla sürdüreceğiz. Milyonların siyasi iradesine saldıranlar ve onu esir alabileceğini sananlar, bir kez daha akamete uğrayacaklar. Adaletten, vicdandan ve siyasi ahlaktan yoksun siyasetin sonunu, direnişimizin sürekliliği getirecek. Mücadelede geri çekilmeyenler, durmayanlar faşizmi durduracak.            

Amed’de Parlamento grubumuzun başlattığı direniş nöbeti, mutlaka kazanacağımız mücadelemizde yeni bir işaret fişeğidir. Onur, adalet, vicdan çağrısıdır. Kentleri ve parkları ablukaya alarak çağrıyı boğmaya çalışanlara cevabı, tarihsel haklılığımız ve halklarımız verecektir.  

"EN GÜÇLÜ CEVABIN VERİLECEĞİNE İNANIYORUM" 

Direniş nöbetinin çağrısını her yerde ses olup haykırarak; mahallelerde, sokaklarda, parklarda, meydanlarda halkın çağrısına dönüştürerek sahiplenmek bugünün asli demokratik görevidir.

Halkımızın kendi iradesi ve tarihsel varlık hakkına sahip çıkarak, seçilmiş temsilcileri etrafında kenetlenerek dayatılan esaret ve ablukaya en güçlü cevabı vereceğine inanıyorum. 

Bugün bir kez daha demokratik gücümüze, programımıza ve haklılığımıza güvenerek adalet, özgürlük ve vicdan ortak paydasında buluşmanın ve direnenlerin güç birliğini yükseltmenin zamanıdır. Bu inançla, başta kadınlar olmak üzere, adil ve özgür bir yaşam isteyen tüm halklarımızı, demokratik kurumları, direniş nöbeti ile adalet ve vicdan hareketini sahiplenmeye çağırıyorum.

Değerli Meclis grubumuzu, vekil arkadaşlarımı, Amed il örgütümüz ve demokratik kamuoyunu, engellere boyun eğmeyen, nöbete destek veren halkımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum