Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekilli Abdullah Zeydan’ın, gazeteci Nedim Türfent'e mektup gönderdi.

Avukatlar aracılığı ile Türfent’e ulaştırılan Demirtaş’ın mektubunda, “Faşizmin gıdası korkudur. Korkunun toplumda tabana kadar yayılması, iliklere kadar işlemesi için faşizm propagandayı çok iyi kullanmak zorundadır. Bunun için de basının-medyanın desteği hayatidir. Bir de faşizmin yaymak istediği korkuya karşı cesareti yaymaya çalışan gazeteciler vardır. Bunlar da faşizmin panzehirini topluma yayarlar. Onurlu duruşlarıyla tarih yazarlar, ne mutlu onlara” ifadeleri yer aldı.

 Demirtaş ve Zeydan’ın 5 Eylül tarihinde yazdıkları mektup, önceki gün avukatlar aracılığıyla Van’da 13 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan ve 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan DİHA muhabiri Nedim Türfent'e 2 ay 15 gün sonra ulaştırıldı.

'GAZETECİLER ONURLU DURUŞLARIYLA TARİH YAZARLAR'

Demirtaş'ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Sevgili Nedim arkadaşım merhabalar; iyi ve moralli olduğunu umuyor, geçmiş bayramını kutluyor, oradaki bütün arkadaşların ve ailelerinin de bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Şahsında bütün gazetecilere, özgür basın emekçilerine özgürlük diliyoruz. Abdullah Zeydan vekilimizin de bolca selamları var. Destek ve dayanışma amacıyla kısa birer mesaj iletiyoruz. Görüşebilmek dileğiyle, sevgiyle. Faşizmin gıdası korkudur. Korkunun toplumda tabana kadar yayılması, iliklere kadar işlemesi için faşizm propagandayı çok iyi kullanmak zorundadır. Bunun için de basının-medyanın desteği hayatidir. Bir de faşizmin yaymak istediği korkuya karşı cesareti yaymaya çalışan gazeteciler vardır. Bunlar da faşizmin panzehirini topluma yayarlar. Onurlu duruşlarıyla tarih yazarlar, ne mutlu onlara.”     

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)