HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimleri öncesi ve 10 Ekim Ankara Katliamı davası sonrasında yaptığı konuşmalarla ilgili hakkında açılan iki dava nedeniyle Ankara'ya getirildi. Sincan Cezaevi'nde bulunan mahkemede çeşitli engellemelere sahne olan davada, Demirtaş, seçimlerden önce dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret iddiasıyla açılan davadan beraat etti.

Evresnel’de yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında görülecek iki dava için Edirne Cezaevi'nden Ankara'ya getirildi. Güvenlik gerekçe gösterilerek duruşmaları Sincan Cezaevi'ne alınan Demirtaş, geceyi Sincan Cezaevi'nde geçirdi. Ankara Valiliği Demirtaş'ın davası nedeniyle yapılacak bütün eylem ve etkinlikleri yasakladığını duyurdu. Ayrıca davayı izlemek isteyenler de birçok engelle karşılaştılar. Kolej'de bulunan Vedat Dolakay Nikah Salonu önünden kalkacak olan otobüsler, polisler tarafından bağlandı. Otobüslerin daha buluşma yerine gelmeden engellendiği belirtilirken, bu nedenle birçok kişi kendi imkanlarıyla Sincan Cezaevi'ne gitti.

DAVA SIRASINDA BİRÇOK ENGEL ÇIKARILDI

Engellemeler Sincan Cezaevi mahkeme salonunda da devam etti. Salonun küçük olduğu gerekçesiyle 92 kişi sınırlaması getirildi. Gazetecilere sarı basın kartı engeli çıkarıldı. Davayı izlemeye gelen gazetecilere cep telefonu ve bilgisayar engellemesi tepkilere neden oldu. Öte yandan davaya HDP milletvekilleri ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk olarak 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmada dönemin Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret suçlaması nedeniyle görüldü. Demirtaş bu davadan beraat etti. Mahkeme Selahattin Demirtaş’ın Süleyman Soylu’ya yönelik sözlerini “seçim rekabeti kapsamında ağır eleştiri” olarak değerlendirdi. Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için 7 Haziran seçimleri öncesi, “Toplamışsın etrafına 3 bin 500 kişiyi hile yapmak için il il dolaşıyorsun” demişti.

Hemen ardından 10 Ekim Ankara Katliamı sonrasında Demirtaş’ın bir konuşmasıyla ilgili açılan dava görülmeye başlandı.

ANKARA VALİLİĞİ EYLEM YASAĞI GETİRMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün (16 Ocak) sabah saatlerinde duruşmaları için Edirne F Tipi Cezaevi’nden Sincan Cezaevi’ne getirildi. Ankara Valiliği ise başta Sincan Cezaevi Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde her türlü gösteri ve yürüyüşü yasakladığını açıkladı.