Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, 3 Şubat Cumartesi günü üzerinde tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafının bulunduğu pankartı parti binasına asmaktan dolayı soruşturma açıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin il kongresi nedeniyle geldiği kentte polis, pankartın asılmasına "provokasyon" gerekçesiyle izin vermeyerek HDP Batman İl Yöneticisi İdris Yayla ve beraberindeki işçiler Murat Boğa ile Ğıdır Bekleyiş'i gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar serbest bırakılırken 3 kişi hakkında, "Suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

'EŞ GENEL BAŞKANIMIZIN PANKARTINI ASMAK NEDEN SUÇ OLUYOR?'

Haklarında açılan soruşturmaya tepki gösteren HDP'li İdris Yayla, "AKP Genel Başkanı'nın Batman'a gelişi nedeniyle 8 kilometrelik tüm geçiş güzergahına AKP bayrakları asılırken bizim kendi Eş Genel Başkanımızın pankartını asmak neden suç oluyor?" diye sordu.

Pankartı asmalarının Erdoğan'ın gelişi ile bağlantılı olmadığını savunan Yayla, "Biz kendi eş genel başkanımızın pankartını asmak istedik. Bu bize suç sayılırken neden AKP'ye suç olmuyor? Tüm bunları bir kenara bırakalım eş başkanımız halen milletvekili ve partimizin de başındadır. Hakkında kesinleşmiş bir dava da bulunmazken nasıl oluyor hakkımızda soruşturma başlatılabiliyor. Bu büyük bir skandaldır" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı