Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde kalan 65 siyasi tutuklu, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu başta olmak üzere başka kentlere nakledildi.
 
Çoğunluğu PKK davasından yargılanan 65 tutuklu, Adalet Bakanlığının aldığı kararla 21 Kasım 2016 Pazartesi günü ring araçlarıyla Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.
 
Cezaevi yetkilileri, zaman zaman ihtiyaca binaen iller arasında nakillerin yaşandığını, 2 ay önce de Tekirdağ’dan Edirne’ye 25 kişinin geldiğini, son dönemde de cezaevlerindeki yoğunluk ve idari kararlar nedeniyle kentten Bandırma’ya nakillerin gerçekleştirildiğini savundu.
 
65 tutuklunun Bandırma’ya nakledildiği gün Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ve beraberindeki heyet, Edirne F Tipi Cezaevi’nde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşme gerçekleştirmek için Edirne’ye gelmişti.

Daha önce de Demirtaş'ın A, B ve C bloklarından oluşan cezaevinde, cihadçı ve adi suçlardan yargılananların bulunduğu C blokta tutulduğu haber olmuştu.