Hrant Dink suikastinin 10’uncu yılında özel bir sayı hazırlayan Agos gazetesi, Hrant’la yolu kesişen 24 ismin yazılarına yer verdi. Bu isimlerden biri de, 4 Kasım’da tutuklanan Selahattin Demirtaş oldu.

Demirtaş, Silivri Cezaevi’nden gönderdiği yazısına, “Hrant Dink’in aramızdan ayrılışının 10. yılındayız. Geçen 10 yılda ülkemizi yaşanabilir, özgür bir ülke haline maalesef getiremedik. Bu nedenle Hrant’a karşı mahcubuz. Ama diz de çökmedik” diye başladı.

Suikastın üzerindeki perdenin hala aralanmadığına dikkat çeken Demirtaş, “Hrant’ın katilleri ve onların arkasındaki isimler halen korunmaya devam etse de, biz katili biliyoruz. Suruç’un, Ankara’nın katillerini, Roboski’nin katillerini bildiğimiz gibi… ‘Bir çocuktan katil yaratan zihniyet’ diyor ya sevgili Rakel, o zihniyete karşı mücadelemiz devam ediyor ve ilelebet devam edecek. Bunu bilmenizi isterim” dedi.

Demirtaş, yazısını şöyle noktaladı: “Cezaevinde olmam nedeniyle bu seneki anmalara katılamayacağım için üzgünüm. Ama burada olsam da, Hrant için adalet mücadelesine devam ediyorum. Bu cinayet, halkların birlikte yaşamına yönelik bir cinayettir. Hrant şahsında hepimiz hedeflendik. Bizler de Hrant şahsında herkesin adaletini aramaya ve bunu sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ahparig! Özlüyoruz ama başımız dik, görmek istediğin gibiyiz. Rahmetle ve saygıyla anıyorum.“