29 Temmuz'da görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Yasin Hayal'in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının kontrolü için Adli Tıp Kumu'na gönderilmesine karar verilmişti.

Akşam’ın haberiene göre, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde kalan Hayal, önceki gün ring aracıyla Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hayal geldi ama cezaevi yönetimi davanın seyrini değiştirebilecek kritik dosyayı göndermeyi unuttu. Hayal Adli Tıp'ın kapısından döndü. Böylece davanın en kritik sanığıyla ilgili raporun bir sonraki duruşmaya yetişmesi tehlikeye girdi.

Adli Tıp yetkilileri de 'Adli Tıp Kurumu randevu sistemiyle çalışıyor. Ayrıca bu vakanın yatışı için dosyasının gelmesi gerekiyor. Siz sadece şahsı getirmişsiniz' diyerek Hayal'in yatışına onay vermedi.

Hayal İstanbul'a geldiği ring aracıyla tekrar Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne geri döndü. Cezaevi yönetimi şimdi mahkeme kararıyla birlikte Gözlem İhtisas Dairesi'nden randevu alacak. Bu randevu sonucu Hayal'in beraberinde getireceği dosyayla birlikte yatışı sağlanmış olacak.