Foster'ın astım krizi nedeniyle hayatını kaybettiği sanılıyor. Foster'ın cenazesi ailesinin isteği üzerine Fethiye'ye götürülecek

İSTANBUL - 'Yok Böyle Bir Dans' adlı programda yarışmacı olan ünlü sunucu ve DJ Defne Joy Foster, İstanbul Caddebostan'daki bir arkadaşının evinde yaşamını yitirdi.  Defne Joy Foster'ın ani ölüm sebebinin astım krizi olduğu iddia ediliyor. Foster, önceki gece Yok Böyle Dans ekibinden arkadaşlarıyla Beyoğlu'nda Eğlence adlı gece kulübünden çıktıktan sonra Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın Caddebostan'daki evine gitti. Kapıdan girer girmez "Benim astımım tuttu, nefes alamıyorum" dediği öğrenildi. Burnundan kan gelen Foster için Altan'ın dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı belirtildi. Daireye geri döndüğünde Foster’ı baygın halde bulan Altan ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise Foster’ın öldüğü anlaşıldı.

EŞİ EVE GELDİ

Ölüm üzerine durum savcılığa bildirildi. Tanzimat Sokak’ta bulunan eve gelen Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp ekipleri, ilk incelemelerinde Foster’ın üzerinde darp izi ve başka bulguya rastlamadı. Olay yerine Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz da çağırıldı. Eve gelen Solmaz'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Defne Joy Foster'in cenazesi incelemenin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ev sahibi Altan ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Altan ifadesini verdikten sonra bırakıldı.

FETHİYE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Defne Joy Foster'ın cenazesi Adli Tıp'a götürülmek üzere Caddebostan'daki evden alındı. Cenaze töreninin ailesinin isteği üzerine Fethiye'ye götürüleceği belirtildi. Astım hastası olduğu bilinen Defne Joy Foster’ın "solunum yetmezliği", "kalp krizi" veya "astım krizi" yüzünden hayatını kaybettiği sanılıyor. Foster’ın, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsiden sonra anlaşılacak. Bu arada Foster'in çantasından astım ilaçları çıktığı kaydedildi.


DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Annesi Türk, babası Amerikalı olan Defne Joy Foster, ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okudu. 2008'de İlker Yasin Solmaz ile evlendi ve bu evlilikten 13 Haziran 2009'da Can Kılıç adında bir oğlu oldu.

İlk olarak Kral TV'de ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Ardından dizi oyunculuğuna başladı. Uzun bir süre "Sihirli Annem" adlı dizide "Eda" karakterini canlandırdı.

Oyunculuğun dışında bir süre tekrar program sundu. Tv8'de yayınlanan "Bir İş İçin Lazım" adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. Bunun dışında bir TRT programı olan "Çeyiz Şov"u sundu, NTV'de "Yeşil Ekran" kuşağında da sunuculuk yaptı.

Son olarak Acun Ilıcalı'nın sunup, yapımını üstlendiği "Yok Böyle Dans" adlı programa yarışmacı olarak katılmış ve geçen hafta yapılan oylama sonrası programa veda etmişti.

(Radikal)