Evren Demirdaş / Demokrat Haber 

DBP, HDP, KJA adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi Elazığ Eşbaşkanı Mehmet Nafiz Koç, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışının uluslararası bir komplo olduğunu savundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Elazığ İl Örgütü Hozat garajında 9 Ekim ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

DBP Elazığ Eşbaşkanı Koç'un açıklaması şöyle: 

'' 9 Ekim komplosunun on sekizinci yıl dönümünde her zamankinden daha fazla komplonun nedenlerini sorgulamak gerekliliğiyle karşı karşıyayız. Bizim açımızdan komplonun örgütleyenleri ve onların yöntemleri hakkında gizli kapaklı bir şey kalmamıştır. 

Sayın Abdullah Öcalan’ın komplo üzerine yaptığı ilk değerlendirmelerinde bugünün bir yas tutma günü değil ders çıkarma günü olması gerektiğini dillendirmiştir. 

9 Ekim halkımız ve partimiz için kara bir gün, insanlık için bir utanç günü, uluslararası hegemonik güçler için ise zulüm ve zorbalıkta sınır tanımadıklarını gösteren bir gündür.Her ne kadar kapitalist modernite tüm araç ve tezgâhlarıyla komployu sürdürmeye çalışıyor olsa da ona karşı koyacak ve yenilgiye uğratacak tecrübe, birikim ve cesarete fazlasıyla sahibiz.

Kürtler artık eski Kürt değil. Bunu yürekten hissederek mücadeleyi omuzlamak her vicdanlı insanın görevleri arasında yer almaktadır. Bugün her zamankinden daha fazla şehitlerimizin ve halkımızın emekleriyle yaratılmış olan değerlerimize, kültürümüze, dilimize yöneltilen saldırılar karşısında 9 Ekimin yarattığı kin ve öfkeyle yürümek vicdanı olan her Kürt bireyinin olmazsa olmazıdır. Kürtler kendi iradeleriyle kendi yaşamlarını örgütleyerek özgür yaşam tercihlerini netleştirmiştir. Hiçbir güç Kürtleri bu özgürlük tutkusundan koparamayacaktır. Bu 9 Ekim komplosunun tekrarlanmayacağının direnişidir.

Günümüzde 9 Ekim komplosu halklarımız şahsında halen devam etmektedir.  Gözaltılar ve tutuklamalar, muhalif basının susturulması halkın korkuyla bastırılması, binlerce insanın görevlerinden alınması bize gösteriyor ki halkımızın geleceği karartılarak bir daha dirilmemek üzere tarihe gömmek istenmektedir. Böylesi günler ancak birbirine kenetlenmeyle halkımıza ve önderliğimiz etrafında kenetlenerek komplocu güçleri ve darbecileri boşa çıkarabilir ve yenilgiye uğratabiliriz. Bu komplo halen ilk günde olduğu gibi uluslararası güçler eliyle sürdüğünü görmekteyiz. Güneşimizi karartamazsınız eylemleriyle boşa çıkan komplo bugün de halkımızın özgürlüğüne ve önderliğine sahip çıkmasıyla boşa çıkarılmıştır.

9 Ekim komplosunu bir kez daha lanetliyor, Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm cezaevlerinde devam eden tecrit ve baskıların son bulması çağrısını yineliyoruz.

Komplocu güçlere karşı mücadelemiz her zamankinden daha fazla sürecek ve insanlık onuru kazanacaktır.''