Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek tutuklandı.

Diyarbakır’da 27 Ağustos sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alınan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, emniyetteki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne götürülmüş, burada savcılık ifadesinin ardından “Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İpek, Diyarbakır’da Silvan ve Lice’de yaşananlar için 26 Ağustos’ta “Hayatı durdurma” çağrısı yapmıştı ve kentte kepenkler kapanmış, tüm hayat durmuştu.

Daha önce de “öz yönetim” açıklaması gerekçesiyle gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Lice Belediye Eş Başkanı Harun Erkuş, Van Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, HDP Ağrı Eleşkirt İlçe Eş Başkanı Engin Dursun tutuklanmıştı.

Siirt’in Eruh Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Kılıç ise ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı verilerek serbest bırakılmıştı. (imc tv)