DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in 7 Ekim'de görülecek  ilk duruşması öncesi Diyarbakır halkına ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

Fırat, hukuksuzluğun son bulması için herkesi duruşmaya katılmaya davet ettiğini belirtti.

Parti çalışmaları gerekçe gösterilerek 13 Mayıs'ta tutuklanan ve Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in ilk duruşması 7 Ekim'de Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcülerinin de katılacağı duruşmaya 2 gün kalırken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

'145 GÜNDÜR HUKUKSUZCA CEZAEVİNDE'

Kamuran Yüksek'in tutuklanmasından bu yana 145 gün geçtiğini ve bugüne dek hukuksuzca cezaevinde tutulduğunu ifade eden Seydi Fırat, bir eş genel başkanın bunca süredir hukuksuzca cezaevinde tutulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Partileri DBP'ye dönük yoğun bir saldırı dalgasının söz konusu olduğunu, ancak tüm saldırılara rağmen direniş içerisinde olduklarını ifade eden Fırat, her zaman saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.

'7 EKİM’DE DİYARBAKIR ADLİYESİ’NDE OLALIM'

Yüksek'in duruşması için tüm Diyarbakır halkını ve sivil toplum örgütlerini dayanışmaya çağıran Fırat, ortaya konulacak tepkinin büyük olması halinde Yüksek'in özgürlüğüne kavuşacağına inandığını söyledi.

7 Ekim'de ortaya konulacak net tavrın duruşmanın seyrinde belirleyici olacağını savunan Fırat, o gün bütün DBP'liler olarak eş başkanlarının yanında olacaklarını ve bu hukuksuzluğun karşısında duracaklarını belirtti.

DBP, HDK, DTK'lilerin de duruşmaya katılarak destek vereceklerini söyleyen Fırat, baskı ve saldırıları hep beraber kıracaklarına kaydetti.

(Kaynak: DİHA)