DBP Başakşehir İlçe Örgütü binasına, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dün gece silahlı saldırı düzenlendi.

Sabah ilçe binasını açan ancak saldırıyı fark etmeyen DBP’liler, öğlen saatlerinde perdeyi çektiklerinde camların kurşunlandığını gördü. 3 kurşun izinin olduğu DBP binalarının camları kırılırken, HDP’nin bulunduğu kata hiçbir kurşunun isabet etmediği belirtildi. 

3 EL ATEŞ EDİLMİŞ

HDP Başakşehir İlçe Yöneticisi Saadettin Adar, saldırganların kimse tarafından görülmediğini ifade ederek, "3 el ateş edilmiş. Camlar kırılmış. Mermi çekirdekleri hala içeride kovanlar da binanın önünde duruyor" dedi.

HDP Başakşehir İlçe Eş Başkanı Murat Şahin, konuya ilişkin il örgütü yöneticilerine haber verdiklerini ve yapacakları görüşme ardından ne yapacaklarına karar vereceklerini söyledi.

Polise haber vermediklerini ifade eden Şahin, “Bizim için birinci şüpheliler zaten polislerdir. Kimi kime şikayet edeceğiz? Yine de il örgütümüzle konuştuktan sonra ona göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İL EŞBAŞKANINDAN TEPKİ

DBP İstanbul İl Eş Başkanı Ali Rıza Bilgili ise saldırıyı şu şekilde değerlendirdi:

“Daha çok Newroz’la birlikte ortaya çıkan, Kürt halkına yönelik yürütülen bu savaşta halkın kendi geleceğine sahip çıkmasıyla birlikte buna duyulan tahammülsüzlüktür. Genel olarak da zaten çeteleşmiş olan bir devlet yapısı var. Bu konuda halka gözdağı verilmek isteniyor. Genelde sık sık yaşanan şeylerdir. Ama halkımız her zaman gösterdi ki kesinlikle geri adım atmayıp kendi özgürlüklerinden ve geleceklerinden vazgeçmeyecektir. Biz demokrasi ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar halkımızla birlikte sürdüreceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı