Demokratik Bölgeler Partisi 22 Mart'ta Newroz programının Cizre'de yapılacağına ve bu kararlarından geri dönmeyeceklerini açıkladı.

Sokağa çıkma yasaklarından sonra Cizre'de yaşanan olaylara değinen basın açıklamasında, bölge halkı Newroz'un son gününde alanlara davet edildi.

Basın metninin tamamı şu şekilde:

Daha öne planlanan Newroz programımızın finalini Cizre’de yapacağız.

Cizre direnişinin ruhuna, usulüne ve özüne yakışan bir tarz ile Cizre Newroz programımızı daha önce belirttiğimiz tarih olan 22 Mart’ta yapacağız. Programımızda bir değişiklik söz konusu değildir.

AKP rejiminin tanklı toplu ve tüm kirli savaş araçlarına karşı büyük bir direniş gösteren Cizre Halkı, yapılan yıkıma rağmen, ablukayı kaldırıp, günlük özgür yaşama tutunma çabası içerisindedir.

Cizre’de yapılacak Newroz programına direnişin özü olan büyük bir yardımlaşma, dayanışma ve sahiplenme duygusuyla Eş Genel Başkanlarımız, MYK üyelerimiz, tüm belediye eş başkanlarımız, il-ilçe örgütlerimiz ve tüm halkımızla birlikte Cizre’de olacağız. 

Cizre’de yapılacak Newroz programına Cizre halkıyla buluşmak isteyen başta dostlarımız, aydın ve duyarlı tüm kesimleri 22 Mart 2016 tarihinde Cizre’ye davet ettiğimizi yineliyoruz…