Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la ortak basın toplatısı düzenledi. Davutoğlu bugün Kilis'e düşen ve 2 kişinin ölümüne neden olan füzelerle ilgili olarak, "Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor. Türkiye, bu çerçevede kendisine yönelik her türlü saldırıya mukabelede bulunacaktır" dedi.

Davutoğlu konuyla ilgili "Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Türkiye’ye yönelik saldırılara en şiddetli şekilde karşılık için TSK’ya talimat verildi. Bu durum Suriye’deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede, Türkiye’ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Suriye’den ateşlenen sekiz füzenin Kilis’e düşmesi sonucu biri çocuk biri kadın olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, üç kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, Avrupa ülkeleriyle yapılan görüşmelerde varılan uzlaşma çerçevesinde, Türkiye'deki göçmenlerin sayısının artmayacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği ile varılan mutakabat sonucunda da Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerinde vize muafiyetinin başlayacağını söyledi. Davutoğlu ayrıca, Avrupa Birliği ülkelerince verilecek 3 milyar avroluk fonun da önümüzdeki hafta devreye gireceğini ifade etti.