Kabani Kantonu Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen, Türk ordusunun YPG/YPJ mevzilerine yönelik saldırılarını DİHA'ya değerlendirdi.

Kobani’nin batısındaki ve Telabyad’daki (Girê Spi) saldırıları doğrulayan Hesen, Davutoğlu'nun "Fırat'ı geçmeye çalışan 2 YPG botunu vurduk" açıklaması için, "Taciz ateşleri oldu. Şu ana kadar Kobanê köylerinde yaralanan siviller oldu. Onun ötesine geçmiş bir saldırı yok. Ancak herkes bilmelidir ki saldırıya karşı kendimizi savunacak gücümüz var ve savunuruz. Çünkü kendini, evini, toprağını savunmak meşru bir haktır" dedi.

'KIRMIZI ÇİZGİ' YANITI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Fırat bizim kırmızı çizgimizdir" sözlerini de değerlendiren Hesen, "Kendi ülkelerinde kırmızı çizgi çeksinler. Başkasının toprağında kırmızı çizgi çekmeye kalkmasınlar. Cerablus, Raqqa, Bab ya da Minbic, bu ülkenin demokratik güçleri ne karar verirse o operasyon yapılır. Demokratik Suriye Güçleri diye halklar bir araya geldi. Bu güçler nereye karar verirse oraya operasyon yapılır. Kimsenin bunu engelleme ya da farklı gösterme gibi bir hakkı yok" diye konuştu.