Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Ankara saldırısının failinin Suriye asıllı bir YPG'li olduğunu söyledi. 

Genelkurmay ziyaretinin ardından açıklama yapan Davutoğlu, saldırıyla ilgili 9 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Davutoğlu, ''Saldırıyı Suriye'den sızan YPG mensubu Salih Necar düzenlemiştir. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Son dönemde yine Ankara'da ve İstanbul'da olan ve dün de yüreğimizi yakan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu nedenle bugün Genelkurmay'a taziye ziyaretinde bulundum. Saldırıyı Suriye'den sızan YPG mensubu Salih Necar düzenlemiştir. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

''Türkiye, zor bir coğrafyadadır. Yanıbaşımızda Suriye ve Irak. Birçok ülkede merkezi otorite ortadan kaybolmuştur. Bunun getirdiği riskle uğraşıyoruz. Emniyet güçlerimiz Türkiye'nin sınırlarını korumak için bütün tedbirleri almaktadır. Ama şu ana kadar terör saldırıları özgüvenimizi sarsamamıştır, sarsamayacaktır da. Dün terör saldırısı Meclis'e çok yakın bir yerde gerçekleşmesine rağmen Meclis'in çalışmalarını sürdürmüş olması takdire şayan bir harekettir. Bu çerçevede Meclis'in açık tutulmasını sağlayan tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. İşte özlediğimiz tablo budur.

''YPG dünkü saldırısıyla Türkiye'nin düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şimdi müttefik ülkelerin net bir tavır koymasını bekliyoruz. Sanki olayın askeri bir boyutu varmış gibi; uluslararası basının bu yaklaşımını lanetliyorum.

''Terör örgütünün bu faaliyetinden de bağımsız olarak operasyonlarımız devam ediyor. Dün Haftanin kampına operasyon düzenlendi. 70 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bunun ne zaman ve nasıl olacağı bizde mahfuzdur."