12 Eylül davasına müdahillik talebi kabul edilen partilerden EDP gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi adına bugün (05 Nisan 2012 Perşembe) saat 13.30'da Ankara Adliyesi önünde müdahil üyeler, avukatlar ve davayı izlemeye gelen yurttaşların da katılımıyla, MYK Üyesi İbrahim Akın ve Av. Arif Ali Cangı tarafından açıklama yapıldı.

 

Yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

 

12 Eylül darbecilerinin yargılanması süreci 4 Nisan'da başlamış ve bugün de müdahiller ve avukatların davaya ilişkin görüşleri ile devam etmiştir. Bu dava 12 Eylül'le yüzleşmek bakımından bir başlangıçtır ve önemlidir. Bundan sonraki süreçte toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, tanıkların, bilgi ve belgelerin mahkemeye ulaştırılması ve davaya sahip çıkılması ile sonuç alınacaktır. EDP olarak, hep birlikte yürüttüğümüz eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin bir sonucu olduğunu düşündüğümüz davanın açılmasını önemsiyor ve davanın sadece malum sanıklarla sınırlı kalmamasını ve 12 Eylül'de çeşitli düzeylerde sorumlu olan ve liste olarak bildirdiğimiz kişilerin de yargılanmasını istiyoruz.

 

Mevcut sanıkların mutlaka mahkeme huzuruna getirilmesini, ağırlaştırılmış müebbet hapis iddiası ile yargılanan bütün sanıklara uygulanan hükmün Evren ve Şahinkaya'ya da uygulanmasını istiyoruz.

 

Bu dava sahipsiz değildir. Bu davanın takipçisi olduğumuzu tekrar kamuoyuna iletiyoruz.