Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Ankara’da düzenlenmek istenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yönelik bombalı saldırı Muğla’nın Datça ilçesinde de kınandı.

Datça Berkin Elvan parkında asılan “ANKARA’DA KATLİAM VAR. İNADINA BARIŞ” pankartının arkasında toplanan kitle basın açıklaması gerçekleştirdi.

"400 vekil için daha ne kadar katliam yapacaksınız? ", "Bu kadar mı barıştan korkuyorsunuz? ", "İnadına barış, inadına yaşam" dövizlerinin açıldığı protesto eylemine birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Muğla HDP milletvekili adayı Hürriyet Karadeniz konuşmasına, katliamdan bir gün önce Hükümet'e destek mitingi yapan Sedat Peker’i hatırlatarak başladı ve şu sözler ile devam etti "Dün Sedat Peker Rize'de bir miting yaptı. Yapılan mitingte oluk oluk kan akacak dedi. Bu gün ise oluk oluk kan akıttılar. Bu devlet mafyaya teslim olmuş, bu devlet özel time teslim olmuş, bu devlet kana doymuyor, askerin, polisin, gencin, çocuğun, kadının kanına doymuyor. Bir korku Cumhuriyeti kurmak istiyorlar.”

Saldırıdan dolayı yüreklerinin yandığını ifade eden Karadeniz konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "İçimiz yanıyor, yüreğimizi kurutmaya çalışıyorlar, ama biz inadına barış, inadına yaşam demeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi bunların kanlı ellerine teslim etmeyeceğiz."

Karadeniz yaptığı açıklamanın ardından, katliamda yaşamlarını yitirenler için kitleyi saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından sessiz şekilde oturma eylemine geçildi.

Oturma eylemi devam ederken CHP ilçe başkanı Aytaç Kurt ve Datça belediye başkanı Gürsel Uçar da açıklama yaptılar. Oturma eylemi ardından protesto sona erdi.