Mardin’in Dargeçit ilçesinde, 1995 yılında katledilen 3’ü çocuk 7 sivil ile amirleri tarafından öldürülen bir uzman çavuşa ilişkin yapılan soruşturma sonucunda açılan “Dargeçit JİTEM” davasının başka bir ile taşınması istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Av. Erdal Kuzu davanın güvenlik sebebiyle başka bir ilde görülmesi için  Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nin Adalet Bakanlığı’na nakil talebinde bulunulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Henüz dava başlamadan, ortada güvenlik problemi olduğuna dair herhangi bir emare yok iken, görevli ve yetkili Midyat Ağır Ceza Mahkemesi yargılamadan kaçınarak yargılamanın nakli için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmıştır.

“Devlet, failleri hala korumakta, kollamaktadır. Nakil ile gerçeğin üstünü örtemezsiniz. İnsan hakları aktvistleri ve kayıp aileleri olarak, davayı göndereceğiniz her yerde size gerçeği anlatmaya devam edeceğiz. Mardin’de 1993-1996 yıllarında 52’ye yakın vatandaş faili meçhul cinayete kurban gitti. Hala bu kayıp insanlardan haber alınamıyor.”

“Dargeçit JİTEM” dosyası 24 Aralık 2014 tarihinde Midyat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.