Gazete Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre, MİT tarafından, “FETÖ/PDY” olarak adlandırılan örgüt mensuplarının kendi aralarında özel olarak mesajlaştıkları bir konuşma programı ele geçirildi. Devletin resmi kurumları içindeki tasfiyelerin ağırlıklı olarak bu listeden başlatıldığı iddia edildi.

Habere göre; iki hafta önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çok kritik bazı bilgilere ulaştı. Genelkurmay ve Emniyet Teşkilatı’ndakiler başta olmak üzere kamu kurumlarındaki “FETÖ/PDY” mensuplarının kendi aralarında özel olarak mesajlaştıkları bir konuşma/sohbet programı ele geçirildi. Bu program üzerinden 40 bin kişilik isim listesine ulaşıldı. Bu liste Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay ve diğer ilgili birimlerle paylaşıldı. Kırılan bu program, örgüte ilişkin birçok veri sağladığı gibi kurumlarda kendisini gizlemiş kripto “FETÖ/PDY”  mensuplarına ilişkin bilgi sağladı. Tasfiyelerin ağırlıklı olarak bu listeden başlatıldığı öğrenildi.

ÖCALAN’I ÖLDÜRÜP KAOS YARATACAKLARDI

15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma girişiminde darbecilerin hedeflerinden birinin de İmralı Cezaevi’ndeki PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğu iddia edildi. Darbeciler Öcalan’ı ele geçirip kaçırmayı/infaz etmeyi planlıyordu. Darbe girişimi bertaraf edilince bu plan hayata geçmedi. Darbecilerin Öcalan’ın ölümü üzerinden Kürt halkını sokağa dökmeyi, kaos çıkarmayı planladıkları iddia edildi. Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DARBECİLERİN HEDEFİ

Darbecilerin Meclis ve siyasi partileri feshetmeyi hedefledikleri; belediyeleri, valilik ve kaymakamlıkları il sıkıyönetim komutanlıklarına bağlamayı öngördükleri öğrenildi. AK Parti milletvekilleriyle birlikte HDP’li vekilleri de tutuklamayı planlayan darbeciler, sıkıyönetim mahkemelerinde Cumhurbaşkanı dahil iktidar mensuplarını, medyadan, bürokrasiden ve iktisat dünyasından isimleri yargılamayı da hedeflemişti. Bazı mekanize-motorize-zırhlı birlik komutanlarının darbeye iştirak etmemeleri, komando tugaylarının desteğini alamamaları, dengeleri değiştirdi.

Habere göre, bu darbe girişiminin istihbaratı alınmıştı ancak buna teşebbüs/cüret edebilecekleri düşünülmüyordu. (Kaynak: Habertürk)