İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.
 
MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada tutuklu bulunan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklu bulunan eski jandarma görevlileri Yüzbaşı Muharrem Demirkale ve Astsubay Yavuz Karakaya, savcılığın talimatıyla tutuklu bulundukları cezaevinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
 
Celepoğlu, Demirkale ve Karakaya, Dink cinayetini soruşturmasını yürütülen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından şüpheli olarak ifade verdi.
 
Celepoğlu, Demirkala ve Karakaya tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildiler ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmalarına karar verildi.
 
Bu arada, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 3 isim de meslekten ihraç edilmişti.

ZEKERİYA ÖZ İLE 7 GÖRÜŞME

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü'nün tespitlerine göre, Hrant Dink öldürüldüğü sırada çevresinde bulunan ve Bakırköy'deki evi ile kitapçısı çevresinde dolaştığı belirlenen jandarmaları yönlendiren ve koordinasyonu yapan isim o dönem Yüzbaşı rütbesiyle İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde Amir olarak görev yapan Muharrem Demirkale idi.
 
15 Temmuz darbe girişimi günü Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbeci askerlerle birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Muharrem Demirkale, Hrant Dink cinayeti soruşturmasına da dahil edildi. Demirkale'nin kullandığı telefonun geçmişe yönelik ayrıntıları çıkarıldı.
 
Muharrem Demirkale'nin Ali Fuat Yılmazer'in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli müdür ve müdür yardımcıları Erol Demirhan ve Metin Canbay ile irtibatı belirlendi. Demirkale'nin ayrıca firari eski savcı Zekeriya Öz ile cinayetten bir gün önce 3 kez ve cinayetten bir gün sonra 2 kez olmak üzere toplamda 7 kez görüşme yaptığı tespit edildi. Demirkale savcılıktaki ifadesinde 7 şüpheli görüşmenin içeriklerini hatırlayamadığını belirtti.

ZEKERİYA ÖZ'E DE SORULACAK

FETÖ şüphelisi olan Muharrem Demirkale'nin örgütün amaçları doğrultusunda Hrant Dink cinayetinin planlanmasında, cinayet öncesi, cinayet günü ve sonrasında aktif görev aldığı ve cinayetin işlenmesine katıldığı ileri sürüldü. Zekeriya Öz'ün de yakalandığı takdirde söz konusu görüşmeler ile ilgili ifadesine başvurulacağı öğrenildi.