15 Temmuz darbe girişimine karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş’un, Dersim'de görev yaptığı dönemde prestij kazanmak için askerlerine patlayıcı infilak ettirterek kendisinin saldırıya uğradığı izlemini verdiği ileri sürüldü.

Darbe girişiminde ilk tutuklanan asker olan Albay Yurdakul Akkuş’un, Bursa’ya gelmeden önce Dersim'de görev yaptığı 2013-2014 yılları arasındaki faaliyetleri de mercek altına alındı.

Çözüm sürecinin devam ettiği 30 Nisan 2014 günü Dersim'in merkeze bağlı Sütlüce Köyü yoluna PKK’nin patlayıcı döşendiği ihbarı yapıldı. İddiaya göre Bölge Komutanı’ndan izin bile almadan 1 Mayıs 2014 günü bölgeye giden İl Jandarma Komutanı Albay Akkuş, dönüşe geçtiği sırada yola döşenen patlayıcı infilak etti. Jandarmadan basın mensupları aranarak ’Saldırıda Albay Yurdakul Akkuş’un hedef alındığı ve konvoyda alay komutanının makam aracının da bulunduğu’ bilgisi verildi.

Dersim'den Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Albay Akkuş’un, darbe girişiminden tutuklanmasının ardından bu olay de mercek altına alındı.

Albay Akkuş’un, prestij kazanmak amacıyla saldırıya uğradığı izlenimi vermek için patlayıcıyı kendi askerlerine infilak ettirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Yurt Gazetesi