Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Taburu'nda bir askeri yetkili tarafından 40 köpeğin taranarak katledildiği bilgisi üzerine  Hayvan Hakları Federasyonu ve hayvan hakları savunucularının konuyu başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere ilgili birimlere ulaştırdığı bildirildi.

Köpeklerin silahla katledildiğine dair 5 gün önce bir e-posta hayvan hakları savunucularına gönderildi.

Radikal'de yer verilen habere göre, Genelkurmay Başkanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na yazılı olarak başvuran Hayvan Hakları Federasyonu şöyle dedi:

"40'a yakın köpek bir askeri yetkili tarafından silahla gelişigüzel öldürülmüş. Kanunların koruyucusu konumunda olan bir kolluk kuvvetinde görev yapan bir subay tarafından bunun yapılması kabul edilemez bir durum. Ayrıca bir komutanın gelişigüzel açtığı ateşin korku ve paniğe yol açması ayrı bir tartışma konusudur. Söz konusu katliamın oldukça hassas bir bölgede, hassas bir kurum içinde gerçekleşmiş olması elimizi, kolumuzu bağlamamalıdır. Bu subayla ilgili yasal inceleme başlatılıp psikolojisinin görevine engel teşkil edip etmediği tespit edilmeli. Orman ve Su İşleri Hakkari Şube Müdürlüğü personellerinin karakol içinde gerekli incelemeleri yapması sağlanmalı. Ayrıca Hakkari sınırları içinde bir hayvan bakım evi yapılması talebimiz var."

Olaya şahit olan bir kişinin kendisini aradığını belirten Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak ise, "Beni arayan kişi o kadar heyecanlıydı ki, sesi titriyordu. Daha sonra birisi daha aradı, 'Ne olur yardım edin burada çok kötü şeyler oluyor' dedi. Ben de gerekli yerleri aradım. Genelkurmay'dan olayın basına verilmemesi istenmiş. Ama bu kadar ciddi bir olayın örtbas edilmemesi gerekir. Bugün hayvanları öldüren yarın oradaki askerlerin de canına kastedebilir. Bu kişinin oradan uzaklaştırılması için elimizden geleni yapacağız" diye belirtti.