Kadın gerillaların hayat hikayesi üzerinden Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesini inceleyen "Savaşta Barışta Özgürlükte Aşkta Dağın Kadın Hali" kitabının yazarı Etkin Haber Ajansı ve Fırat Haber Ajansı muhabiri Arzu Demir ile kitabı yayınlayan Ceylan Yayınları hakkında soruşturma açıldı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, "PKK propagandası yapıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturma nedeniyle Arzu Demir ve Ceylan Yayınları sorumlusu Tuncay Mat savcılığa ifadeye çağrıldı.

2014 yılının Kasım ayında basılan Dağın Kadın Hali, okurun yoğun ilgisini görmüştü. Bugünlerde 7. baskıya hazırlanan kitapta, Türkiye, İran ve Suriye Kürdistanı ile Avrupa'dan farklı zamanlarda dağa çıkan 11 kadının portresi yer alıyor. 

Kitap, "Kürt kadınları neden dağa çıktı?", "Kadınlar dağlara çıktığında erkekler ne yaptı?", "Kürt kadınlarının dağa çıkış nedenleri dünden bugüne değişti mi?", "Geleneksel kadınlık ve erkeklik rolleri dağlarda nasıl yaşandı?", "Kadınlar bu rollerle nasıl mücadele etti?", "Kürt kadınları Abdullah Öcalan'a neden bu kadar bağlı?", "Kadın gerillalar için aşk ne anlam ifade ediyor?" şeklindeki soruların yanıtlarını arıyor.

(Kaynak: ANF)