Basın Konseyi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Cumhurbaşkanı’nın açıklanacağı toplantıya muhalif basının alınmamasına tepki gösterdi.

Dört bin kişinin davet edildiği toplantıya Sözcü, Aydınlık, Yurt, BirGün ve Evrensel gazetelerinin, Halk TV, Hayat TV ve Ulusal Kanal’ın çağrılmadığını belirten Basın Konseyi şu açıklamayı yaptı:

Toplumsal barışa ve demokrasiye daha fazla ihtiyacımız olduğu bu günlerde, iktidar yanlısı olmayan gazetecilere yönelik, akreditasyon uygulamasını utanç verici buluyoruz.

Cumhurbaşkanlığı siyaset üstü bir makamdır. Bu makama talip olanların, öncelikle her kesimi kucaklamaları ve herkese aynı mesafede olmaları şarttır. Oysa yaşanan bu durum, gelecek için bize ayrımcılığın devam edeceğine ilişkin ipuçları vermektedir.

Adayların birleştirici ve bütünleştirici tavırlarla, hareket etmeleri beklenmektedir. Basına karşı bu ayrımcı tutumu şiddetle reddediyoruz. Adayların bugüne kadar ki alışkanlıklarından kurtulmalarını da bekliyoruz.

Basın Konseyi “basında ayrımcılığa” karşı olduklarını belirterek, anti-demokratik uygualamaların sana erdirilmesini istedi.