Karargahta 40 paralel paşa' başlıklı habere cumhurbaşkanlığından tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgemizde olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, milli menfaatlerimizin teminatı olan TSK ile ilgili yayınlarda her zamankinden daha fazla titizlik gösterilmesi gerektiğini hatırlatmıştır" denildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi, 27.06.2014 cuma günki sayısında 'Karargahta 40 Paralel Paşa' manşetiyle çıktı.
Haberde "Başbakan’ın talimatıyla üç aydır çalışan ekip 40 general ve amiralin örgüte çalıştığını tespit etti. Bir kuvvet komutanı da paralellere hizmet ediyor. Temizlik Yüksek Askeri Şura'dan önce..." ifadelerine yer verildi.

Akşam gazetesinin haberine cumhurbaşkanlığından tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada "TSK'nın komuta kademesi ve üst rütbeli subaylarıyla ilgili yapılan yayını Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir sorumsuzluk örneği olarak görmüş ve bundan derin üzüntü duymuştur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca "Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgemizde olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, milli menfaatlerimizin teminatı olan TSK ile ilgili yayınlarda her zamankinden daha fazla titizlik gösterilmesi gerektiğini hatırlatmıştır" denildi.

www.demokrathaber.net/siyaset/tskda-paralelci-operasyonu-basliyor-h34645.html