Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde hazırlanan ve AKP milletvekillerinin oylarıyla TBMM’den geçen kanun, şimdi Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tarafından imzalandı ve yöneticileri arasında Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu TÜRGEV üniversite sahibi oldu.

Üniversite, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

RIZA SARRAF DA BAĞIŞ YAPMIŞTI

Yasa tasarısı TBMM’de ele alınırken sert tartışmalar yaşanmış, MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, “TÜRGEV’le ilgili ciddi şaibeler var. Vakfın, Erdoğan’ın aile ve hısımlarından oluşması, vakfın gelirinin siyasal etkiyle oluştuğu değerlendirmelerine yol açıyor. Bu vakfın kendisini bütün iddia, itham ve isnatlardan soyutlamadan, İbn-i Haldun adıyla üniversite kurması, İslami, insani, hukuki ve ahlaki değerlere meydan okumaktır” demişti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç da ”17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturma dosyasında TÜRGEV’in adı var. Bu vakfa 3 milyon TL aktarıldığı iddia edildi. Suudi Kraliyet Hükûmeti vakfa 99 milyon 990 liralık bağış yaptı. Sonra da Suudi Kralının Sevda Tepesi’ndeki 50 bin metrekarelik arazisi imara açıldı. Rıza Sarraf TÜRGEV’e bağış yaptı” diyerek tasarıya itiraz etmişti.

TÜRGEV’in kurucuları arasında, Erdoğan’ın oğlunun yanı sıra kızı ve başka yakınları da yer alıyor.