Cumartesi Anneleri / İnsanları, 600. haftaki buluşmaları öncesinde dayanışma çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, yayınladığı dayanışma mesajı ile 24 Eylül 2016 tarihinde (Cumartesi günüsaat 12.00'de Galatasaray Meydanı'nda olamaya çağırdı. 

İHD'nin dayanışma çağrısı şöyle:

"Devletin, gözaltında kaybetme politikasıyla yönetildiği günlerde güvenlik güçlerince gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen ve kendilerinden bir daha haber alınamayan insanların aileleri ile onları destekleyen insan hakları savunucuları 27 Mayıs 1995 tarihinde “Kayıplarımızı istiyoruz!” diyerek barışçıl bir direniş başlattılar.

"Her Cumartesi saat 12:00'de İstanbul’un en işlek yeri olan Galatasaray’da yüzlerce kaybın fotoğrafını taşıyarak hakikat ve adalet talep eden seslerini yükselttiler.

"Türkiye'nin en uzun erimli protestosuna, sivil itaatsizlik eylemine dönüşen cumartesi buluşmaları 24 Eylül 2016 tarihinde 600. haftasına girecek. Cumartesi Anneleri 600 haftadır kayıplarını arıyor, 600 haftadır adalet arıyor, 600 haftadır “Aslında kaybedilmek istenen, insanlığımızdır” diyerek insanlık onurunu sahipleniyor olacaklar.

"Sizi 24 Eylül 2016 tarihinde bulunduğunuz yerde Galatasaray’la eş zamanlı olarak insanlık onurunu hedef alan zorla kaybetme suçuna karşı ses çıkarmaya; Cumartesi Anneleri’nin hakikat, adalet ve barış talebini desteklemeye çağırıyoruz."